روش‌های مبتنی‌بر تحقیق برای ترغیب دانشجویان رشته‌های مختلف به علم ریاضی (مطالعه موردی: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس)
کد مقاله : 1082-IMEC
نویسندگان
رعنا حاجی پوری باسمنج *
هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس
چکیده مقاله
این مطالعه به بررسی مزایای استفاده از روشهای آموزش ریاضیات مبتنی بر تحقیق به عنوان روشی برای تولید علاقه دانشجویان به علم ریاضی و افزایش انگیزه تحصیلی دانشجویان می پردازد. یکی از دروسی که همواره دارای جایگاه کلیدی در برنامه درسی بوده و فراگیری آن در عصر حاضر، یک نیاز ضروری به شمار می آید، ریاضیات است. اما آموزش و یادگیری این درس، دانشجویان و معلمان را با چالش های فراوانی نظیر کمبود انگیزه و افزایش اضطراب روبرو کرده که افت تحصیلی روزافزون دانشجویان را به دنبال دارد.
در واقع، در آموزش براساس تحقیق، به فردی نیاز است که از مهارت‌های تفکر انتقادی و بازتابی استفاده نماید. آموزش مبتنی‌بر تحقیق، دانشجو-محور است و استاد به‌عنوان تسهیل‌کننده دانش و یادگیری دیده می‌شود. تمرکز این مقاله بر روی روش آموزش مبتنی‌بر تحقیق می‌باشد که این روش خود دارای پنج مرحله تعامل، بررسی، توضیح، شرح جزئیات و ارزیابی است. و در هر مرحله سعی می شود برای دانشجویان در ابتدا سوالاتی مطرح شود و دید دانشجو را با پاسخ به آن سوالات نسب به موضوع بازتر می کند. دانشجو با دریافت توضیحات و شرح جزئیات از طرف استاد با موضوع بیشتر آشنا می شود و سعی میکند با انجام فعالیتهایی به حل مسئله دست یابد و در آخر استاد با ارائه پرسشهای بیشتر از دانشجو ارزیابی به عمل می آورد.
کلیدواژه ها
آموزش علم ریاضی، آموزش مبتنی برتحقیق، روش پنج مرحله‌ای، حل مسئله.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر